tITEL: mff
rATING: 1233
lEEFTIJD: 29 JAAR
wOONPLAATS: Amersfoort
dAMCLUB: DES Lunteren

Laura
Timmerman

Laura Timmerman (29 jaar) is met dammen begonnen toen ze 9 jaar oud was. In groep 6 kwam ze voor het eerst in aanraking met het damspel via het schooldammen. Ze vond het spel zo leuk dat ze besloot om damlessen te volgen bij jeugddamclub Zenderstad in IJsselstein.

Twintig jaar verder is zij nog steeds lid van de damclub in Zenderstad. Voor haar club speelt zij de provinciale wedstrijden: de provinciale clubcompetitie en de bekerwedstrijden.

In de landelijke competitie komt zij uit voor DES Lunteren. DES Lunteren speelt in de sterkste klasse van Nederland, de ereklasse. Dit seizoen (2021/2022) behaalde Laura een mooie score van 7 punten uit 8 wedstrijden. DES Lunteren speelt ook aankomend seizoen weer in de Ereklasse.

Dit jaar won Laura met overmacht het eerste Hilversum Open. Ze boekte een prachtige score van 12 punten uit 7 wedstrijden. In 2010 werd ze Nederlands kampioen sneldammen bij de vrouwen en in 2011 prolongeerde ze haar sneldamtitel. In 2017 werd zij derde op het Nederlands Kampioenschap Vrouwen. Dit NK viert ze haar jubileum, want dan speelt zij voor de tiende keer mee.